Oxygen First Aid

Cursus Doel

De cursus is bedoeld om het algemene duikpubliek op te leiden en te trainen in de technieken van het gebruik van zuurstof als eerste hulp bij verdenking van duikverwonding. Bovendien geeft deze cursus een introductie aan nieuwe duikers in de beginselen van het herkennen van duikverwondingtekenen en -symptomen, handelingen en management ervan. Dit programma biedt ook een uitstekende gelegenheid aan ervaren duikers en instructeurs om hun opleiding uit te diepen. De DAN Oxygen Provider cursus is niet bedoeld om leken te trainen om zuurstof aan het algemene publiek toe te dienen. Hoewel de medische standaards en materialen voor het toedienen van noodzuurstof aan zowel duikers als niet-duikers gelijk zijn, leidt de DAN Oxygen Provider cursus mensen niet om te reageren bij een verwonding of ziekte in het algemeen met gebruik van zuurstof.

Leerdoelen

Cursusdeelenemers moeten op de hoogte zijn van de tekenen en symptomen van de belangrijkste duikverwondingen, waaronder bijna-verdrinking en decompressieongevallen (arteriële gas embolie en decompressieziekte). Cursusdeelnemers moeten laten zien dat ze de DAN Zuurstofset goed weten te gebruiken, kunnen monteren, demonteren en alle onderdelen ervan kunnen gebruiken. Hieronder valt het gebruik van de vraagautomaat / masker, free-flow (zuurstof toedienen tot 25 lpm), non-rebreather masker en mond/neusbeademingsmasker met extra zuurstofinlaat.

Doelen, Uitvoering, Vaardigheden

Om de de DAN Oxygen Provider cursus met succes af te ronden, moeten de deelnemers vaardigheid en zelfvertrouwen tonen bij het gebruik, montage en demontage van alle onderdelen van de DAN Zuurstofset (of andere acceptabele sets). De cursusdeelnemer moet vaardigheid en zelfvertrouwen tonen bij het toedienen van noodzuurstof aan gespeelde, gewonde duikers door het:

 1. Beoordelen van de omgeving en veiligheid oxygen provider
 2. Gebruiken van en omgaan met de DAN Zuurstofset
 3. Kiezen en voorbereiden van het juiste zuurstofmasker
 4. Omgaan met de DAN Zuurstofset en gebruik van deze zuurstoftoesieningssystemen: 
  1. Vraagautomaat en masker
  2. Free-flow, non-rebreather masker
  3. Mond/neusbeademingsmasker met extra zuurstofinlaat
 5. Identificeren van de belangrijkste onderdelen van de DAN Zuurstofset 
 6. Zuurstoffles en -kraan
 7. EMulti-functionele drukregelaar
 8. "T" handvat
 9. Handwiel/sleutel
 10. Zuurstof o-ring
 11. Free-flow regelaar
 12. Middendrukslang (wit)
 13. Terugslagklep (in de schroefdraaduitgang))
 14. Vraagautomaat
 15. Mond/neusmasker
 16. Non-rebreather masker
 17. Mond/neusbeademingsmasker met extra zuurstofinlaat

Tarieven

De prijs per module is 75 euro.

*Groepen vanaf 5 personen genieten van een 30 %  korting per persoon.

Indien meerdere opleidingen in een keer aangevraagd worden, krijg je een korting van 25 euro per extra module!!

* In de prijs van alle modules zijn de cursuskit (zwarte tas met DAN-logo, handboek, Provider Flow Chart, DAN-pen, DAN diploma en DAN Temporary Card) en brevetatie inbegrepen.

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.